اکبرینیا، ا.؛ شریفی عاشورآبادی، ا. و میرزا، م. (1389). بررسی عملکرد میزان و ترکیبهای اصلی اسانس آویشن دنایی کشتشده در قزوین، فصلنامة علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 2(26): 205-۲۱۲.
اﺳﺪﭘﻮر، ر. و سلطانیپور، م.ا. (1384). بررسی برخی ویژگیهای اکولوژیک گونة دارویی Zataria multiflora Boiss در استان هرمزگان، فصلنامة تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 2(21): 173-163.
امیدبیگی، ر. (1383). تولید و فرآوری گیاهان دارویی، ج ۳، مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
جمزاد، ز. (1388). آویشنها و مرزههای ایران، تهران: مؤسسة تحقیقات جنگلها و مراتع کشور.
حبیبی، ا.ر. و ابوطالبی، ع.ح. (1391). همایش ملی فراوردههای طبیعی و گیاهان دارویی بجنورد دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی.
ﺣﺴﻨﻲ، ج. (1383). ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ و ﺑﺮرﺳﻲ اﻛﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ دو ﺟﻨﺲ از ﮔﻴﺎﻫﺎن معطر Ziziphoraو Thymus در اﺳﺘﺎن کردستان، دوماهنامة علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 1(20): ۱-18.
خورشیدی، ج.؛ امیدبیگی، ر.؛ سفیدکن، ف.؛ روستایی، ع. و فخرطباطبایی، م. (1388). اثر اقلیم و زمان برداشت بر کیفیت اسانس Thymus daenensis Celak، مجموعه مقالات همایش علمی توسعة صنعت گیاهان دارویی ایران، 11۳-11۴.
رشوند، س.؛ احسانی، ع.؛ یگانه، ح. و سنایی، ا. (1391). ﻣﻄﺎلعة ﻓﻨﻮﻟﻮژی دو ﮔﻮﻧة بوتهای Thymus kotschyanusو aucheri Artemisia در ﻣﺮاﺗﻊ ﻧﻴﻤﻪاﺳﺘﭙﻲ اﻟﻤﻮت ﻗﺰوﻳﻦ، ﻓﺼﻠﻨﺎمة ﻋﻠﻤﻲ- ﭘﮋوﻫﺸﻲ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻣﺮﺗﻊ و ﺑﻴﺎﺑﺎن، 4(21): 591-603.
روستایی، ع.؛ میراحمدی، ف.؛ امیدبیگی، ر.؛ سفیدکن، ف.؛ روستایی، ع. و فخرطباطبایی، م. (1388). بررسی اثر زمانهای مختلف برداشت بر مقدار اسانس استحصالی از گیاهان دارویی آویشن دنایی و آویشن قرهباغی، مجموعه مقالات همایش علمی توسعة صنعت گیاهان دارویی ایران، 2۶-2۷.
زارعزاده، ع.؛ مداح عارفی، ح.؛ شریفی عاشورآبادی، ا.؛ میرحسینی، ع. و عربزاده، م.ر. (1394). بررسی سازگاری و فنولولوژی برخی از گونههای جنس آویشن در شرایط مزرعه، دوماهنامة علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 3(31): 539-553.
سفیدکن، ف. (1387). برنامة راهبردی تحقیقات گیاهان دارویی، مؤسسة تحقیقات و جنگلها و مراتع کشور. ص ۹-41.
سفیدکن، ف. و عسگری، ف. (۱۳۸2). مقایسة کمی و کیفی اسانس پنج گونة آویشن (Thymus)، پژوهش و سازندگی، 2: 29-51.
شریفی عاشورآبادی، ا.؛ جمزاد، ز.؛ لباسچی، م.ح.؛ اکبرنیا، ا.؛ صفایی، ل.؛ لاراتی، م.؛ حبیبی، ر.؛ گریوانی، گ.م.؛ صفری، ص.؛ صمدیاصل ،و؛ و مکیزاده تفتی، م. (1396). استفاده از شاخص حرارتی در پیشبینی مراحل فنولوژیک رشد آویشن در رویشگاههای طبیعی، فصلنامة علمی- پژوهشی طبیعت ایران، 2(6): ۳۵-44.
صفایی، ل.؛ شریفی عاشورآبادی، ا.؛ زینلی، ح. و میرزا، م. (1391). تأﺛیر مراحل مختلف ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮدﻫﺎی اندام هوایی، اسانس و ترکیبهای اصلی اسانس آوﯾﺸﻦ دنایی، فصلنامة علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 2(28): 342-355.
کاظمی، م. (1378). برسی تأثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، پایاننامة کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی علوم باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس، استاد راهنما رضا امیدبیگی و فاطمه سفیدکن.
گلپرور ، ا.ر.؛ قاسمی پیربلوطی، ع.؛ زینلی، ح. و هادیپناه، ا. (1390). اثر زمانهای مختلف برداشت بر خصوصیت کمی (مورفلوژِکی) و کیفی آویشن دنایی در منطقة اصفهان.
لباسچی، م.ح. و شریفی عاشورآبادی، ا. (1395). کشت و تولید برخی گونه های آویشن در دیمزارهای مختلف کشور، فصلنامة علمی_پژوهشی طبیعت ایران، 1(1): 37-40.
لباسچی، م.ح.؛ شریفی عاشورآبادی، ا.؛ مکی زاده تفتی، م.؛ اسدی صنم، س. و کریم زاده اصل، خ. (1396). تاثیر تراکم بر عملکرد کمی و کیفی سه گونه آویشن در شرایط دیم سه استان کشور، دو ماه نامة علمی_پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 6(33): 897-914.
یوسفی آذری، پ. و مرادی بهجو، ع. (1396). نگاهی به گیاهان دارویی کشور، تهران: سنگ فرش.
Akbarinia, A.; Sharifi-Ashorabadi, E. and Sefidkon, F. (2009). Influence of harvest dynamics on herb and oil yeild of Thymus Kotchyanus and Thymus daenensis cultivated two sites. International workshop on medicinal and aromatic plants. Acta Horticulture, 786: 229-234.
Asadpoor, R. and Soltanipoor, M.A. (2005). Study of some Ecological Characteristics of Zataria multiflora in Hormozgan ProvinceR, 2(21): 123-129.
Chang, J. HU. (1968). Climate and agriculture. Chicago, Al din. pp77.
Department of Agriculture, forestry and fisheries (2009). Thyme production Agriculture information Services, pp1:26.
Fraser, S. and Whish, J.P.M. (1997). A commercial herb industry for NSW-an infant enterprise Fuchs L (1543). New Kreuterbuch, Basel.
Golparvar, A.R. (2011). Effects of phonological Stages on Quality and Quantity of Essential oil in Kermanian (Thymus caramanius Jalas).Electronic journal of biology, 7(4): 70-73.
Golparvar, A.R. (2012). Effects of phonological Stages on Quality and Quantity of Essential oil in daenensis (Thymus daenensis Celak). Journal of Herbal Drugs, 2(4): 245-254.
Hassany, J. (2003). The Identification and Ecological study of two Genus of aromatic plants (Thymus & Ziziphora) in Kurdistan Province. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 1(20): 1-18.
Kazemi, M. (1999). Effects of phonological Stages on Quality and Quantity of Essential oil in vulgaris (Thymus vulgaris). Master of Horticultural Engineering. Thesis. Supervisor professor Omidbaigi and Sefidkon. University of Tarbiat Modares.
Khorshidi, J.; Rostaei, A.; Fakhre Tabatabaei, M.; Omidbaigi, R. and Sefidkon, F. (2010). Effect of climate and harvesting time on essential oil quantity of Thymus daenensis Celak. Scientific conference on medicinal plants industry development in Iran Tehran, PP. 113-114.
Lebaschi, M.H. and Sharifi Ashoorabadi, E. (2016). Cultivation and production of some thyme species in different. Magazine Iran nature, 1 (1): 37-40
Lebaschi, M.H.; Sharifi Ashoorabadi, E.; Makizadeh Taft, M.; Asadi-Sanam, S. and Karimzadeh ASL, Kh. (2018). Effect of plant density on quantitative and qualitative yield of three Thymus species in dry farming conditions of three provinces of Iran. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 6(33): PP. 897-914.
Letchamo, W.Xu. and Gosselin, A. (1995). Photosynthetic Potential of thymus Valgaris Selections under two light regimes and three soil water levels. Scientia Horticulturae, 62: 89-101.
Meier, U.; Bleiholder, H.; Buhr, L.; Feller, C.; Hack, H.; Her. M.; Lancashire, D.; Weber. E. and Zwerger, P. (2009). The BBCH system to coding the phenological growth stages of plants – history and publications, 61: 41-52.
Omidbaigi, R. (2004). Approaches to production and processing of medicinal plants. Quds Razavi Publications.
Jamzad, Z. (2009). Thymus and satureja species of Iran. Research Institude of Forests and Rangelands, 171 pages.
Omidbaigi, R.; Sefidkon, F. and Hejazi, M. (2005). Essential oil composition of Thymus×citriodorus L. cultivated in Iran. Flavour and Fragrance Journal, 20: 227-238.
Rashvand, S.; Ehsani, A.; Yeganeh, H. and Sanaei, A. (2014). Studying the phenological stages of Thymus kotschyanus and Artemisia aucheri in Alamot semi-steppe rangelands, Ghazvin. Iranian Journal of Range and Desert Research. 4(21): 591-603.
Rostaei, A.; Mirahmadi, F.; Omidbaigi, R.; Sefidkon, F. and Fakhre Tabatabaei, M. (2010). Effect of different harves times on the content of essential oil extracted from Thymus daenensis Celak and Thymus fedtschenkoi. Scientific conference on medicinal plants industry development in Iran Tehran, PP. 26-27 .
Safaei , L.; Sharifi Ashurabadi, E.; Zeinali, H. and Mirza, H. (2012). M. The effect of different harvesting stages on aerial parts yield, essential oil percentage and main components of Thymus daenensis Celak. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 2(28): 342-355.
.Sefidkon, F. and Asgari, F. (2002). Essential oil composition of 5 Thymus species. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research. PP. 29-48.
Sefidkon, F. (2008). Strategic plan for Medicinal Plants. Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 40page.
Sharifi Ashourabadi, E.; Jamzad, Z.; Lebaschy, M. H.; Akbari Nia, A.; Safaei, L.; Larti, M.; Habibi, R.; Garivani, G.M.; Safari, S.; Samady Asl, V. and Mackizadeh Tafti, M. (2016). Applying thermal index to predict the phonological stages of Thymus growth in natural habitats .Magazine Iran nature, 2(6): 34-44.
Yousefi Azary, P. and Mehrjo, A. (2017). Take a lookat the countrys medicinal plants. Puplication sangfarsh Tehran. pages 130p.
Zarezadeh, A.; Madah Arefi, H.; Sharifi Ashorabady, A.; Mirhosseini, A. and Arabzade, M.R. (2015). Phenology and compatibility of different Thymus species under agricultural conditions. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 3(31): 539-553.